Hemma nu från helgen i Uppsala!

Jadå nu var man hemma från en kul helg i Uppsala. Dock gick inte tävlingen så bra så vi behöver ju inte direkt skriva om den!

Igår innan tävlingen så var vi på "Linné Kliniken" där man gör barn , haha! Nej men min tränares syster jobbade där så vi var och hälsade på och fick en rundvandring. Det var as intresant nu vet man en massa om hur det går till. Kan skriva lite snabbt om hur det går till.

Först så får man ta ut ett ägg från mamman och kollar i en grej o ser om det finns något ägg där i. Efter dem gjort det så lägger dem ner dem i ett "skåp" med rätt temperatur och värden och sånt. De små äggen ska ligga där i två dygn. När dem gjort det måste man få en spermie från pappan som man sedan släpper ner o det befruktande ägget och låta den komma in eller vad man ska säga. Efter det för man in de lilla ägget i mamman igen som då är befruktat och har en spermie i sig.

Vi fick se på befruktande ägg och spermier, as cool. Haha, dem var skit snabba och jätte små.
 
Ett ägg som precis har börja dela på sig. Det ska vara cirka fem ringar för då ser det friskt ut!

Kliniken var inte alls som ett sjukhus! Det var mera som ett hotell. Dem vill att det ska se mera ut som ett hotell än ett sjukhus. Mera hemtrevligt liksom!


Men nu så ska jag fixa lite. Kanske skriver lite senare. As trött blir en tidig kvälll för mig!


P U S S A R

 


Kommentarer

Skriv din kommentar här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0